Hrvatska policija
0

Ivana Hodak ubijena zbog osvete njezinom ocu

FENA
Ivanu Hodak ubio je 61-godišnji muškarac zbog osvete njezinom ocu zagrebačkom odvjetniku Zvonimiru Hodaku kojeg je smatrao krivcem jer je prije 14 godina dobio otkaz i našao se u teškoj socijalnoj situaciji, izvijestila je policija na vanrednoj konferenciji za novinare.

Policija nije otkrila identitet osumnjičenog, no, otac ubijene ranije je medijima potvrdio da je riječ o Mladenu Šlogaru koji do sada nije bio poznat po kaznenim djelima.

Policija ga sumnjiči za kazneno djelo ubistva. Tokom dana bi trebao biti priveden istražnom sucu na zagrebački Županijski sud.

Osumnjičeni je 1995. dobio otkaz u sportskom parku "Mladost" u kojemu je i Zvonimir Hodak igrao tenis. U policiji kažu da je poznavao cijelu Hodakovu porodicu, a od samog odvjetnika očekivao je da će mu pomoći pronaći novi posao ili ga vratiti na stari, no to se nije dogodilo, pa da je smatrao glavnim krivcem za situaciju u kojoj se našao.

Nakon otkaza primao je socijalnu pomoć, prodao je stan za 90.000 njemačkih maraka te živio kao podstanar. U septembru prošle godine potrošio je sav novac i postao beskućnik te se skitao na području Zaprešića.

Zbog situacije u kojoj se našao počeo je razmišljati o osveti Hodaku.

Na dan ubistva 6. oktobra prošle godine pratio je Ivanu Hodak i kada je ušla u zgradu Ulice Pavla Hatza, u kojoj je živjela s roditeljima, sustigao ju je i iz pištolja, za koji nije imao dozvolu, ispalio dva hica i pobjegao.

Dva mjeseca kasnije, 4. decembra policija ga je zatekla u skitnji i bez dokumenata, pa je doveden na prekršajnu obradu. Tada je u sjeniku koji je koristio za prenoćište pronađen pištolj marke beretta 7,65 milimetara za koji je vještačenjem utvrđeno da je riječ o oružju iz kojega je ubijena 26-godišnja odvjetnička vježbenica.

Osumnjičeni je jučer ponovno uhapšen, ovoga puta zbog sumnje u ubistvo.

Četveromjesečnom policijskom istragom bile su obuhvaćene 672 osobe, a nad njih 58 provedena je i kriminalistička obrada.