Grčka
0

"Italijanska Madeleine" pronađena živa i zdrava?

Sarajevo-x.com
Djevojčica Denise Pipitone, koja je nestala prije četiri godine, te je prozvana italijanskom "Madeleine McCann" navodno je pronađena u četvrtak kasno navečer na grčkom otoku Kos.

Denise Pipitone nestala je u septembru 2004. godine iz kuće svoje bake na Siciliji, a u četvrtak navečer pripadnici policije su, nakon anonimne dojave, pronašli osmogodišnju djevojčicu koja odgovara njenom opisu, i to u društvu jedne Romkinje. Djevojčica, naime, ima mladež ispod oka isti kao što je imala Denise i zna govoriti samo italijanski jezik.

Zvaničnici policije saopštili su da je Romkinja ispočetka tvrdila da je njena majka, ali da je nakon detaljnog ispitivanja priznala da ipak nije.

Naređeno je hitno DNK testiranje, nakon što je slika djevojčice pokazana majci Denise Pipitone koja je kazala da su mladež na licu i oblik očiju isti kao kod njene kćerke.

"Bilo je bezbroj lažnih uzbuna tokom godina i ne smijem ponovo buditi svoje nade. Ali, ovo je prvi put da postoji toliko sličnosti", ispričala je novinarima majka Denise Pipitone.

Predstojeći DNK testovi pokazat će da li je sinoć pronađena djevojčica zaista Denise Pipitone.

Ukoliko se sumnje policije i majke Denise Pipitone obistine to bi moglo pružiti nadu i za roditelje "prave" Madeleine McCann koja je nestala 3. maja 2007. godine iz odmorišta Praia da Luz u Portugalu, gdje je ljetovala njena porodica.