|

Italija: Velika protumafijaška operacija s hapšenjem 45 osoba

Italija: Velika protumafijaška operacija s hapšenjem 45 osoba
0
F
FENA
20.6.2006. u 15:12
0
komentara
0

dijeljenja
Italija: Velika protumafijaška operacija s hapšenjem 45 osoba
Talijanska policija provela je u utorak veliku protumafijašku operaciju i uhapsila 45 osoba optuženih za upravljanje kriminalnom organizacijom Cosa nostra, a iz istrage proizlazi i povezanost mafijaša i političara.
U nalozima za hapšenje mafijaških šefova piše kako su uhapšene osobe, kao što su Antonino Rotolo, Antonino Cina' i Francesco Bonura, "imale kontakte s političkim predstavnicima". Cosa nostra je, kako se navodi, provodila strategiju "davanja izborne potpore kandidatima od povjerenja, a koji put je insistirala da se na izborne liste stave određene osobe od njihova povjerenja ili rodbinski povezane osobe" s ma, javlja Hina.

Prava racija na vrhu mafijaške organizacije uslijedila je tri mjeseca poslije hapšenja najvećeg mafijaškog šefa, Bernarda Provenzana.

"Mafija je na koljenima", izjavio je u utorak nacionalni protumafijaški tužitelj Piero Grasso. Ministar unutarnjih poslova Giuliano Amato je izjavio kako je danas "dobar dan za Parlament, ali borba protiv mafije ostaje prioritetna za našu zemlju".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.