Svijet
0

Italija: Velika operacija protiv pedofila

FENA
Talijanska policija pokrenula je veliku operaciju protiv pedofila, nazvanu "Thai", te je u utorak uhapsila četiri osobe, dok je još 110 osoba pod istragom kojom koordinira tužiteljstvo u Siracusi, na Siciliji.

Prevedeni su pretresi kod 116 osoba i u čak 500 stanova u raznim talijanskim regijama.

Među uhapšenima u utorak je jedan bankar od 62 godine u gradu Imperiji na sjeverozapadu Italije, zatim radnik iz Varesea, sociolog od 51 godine iz Caserte pokraj Napulja, 50-godišnji metalac iz Brescie na sjeveru Italije, te sveučilišni profesor od 55 godina, kojeg je policija zaustavila u rimskoj zračnoj luci u Fiumicinu, gdje je stigao iz Bangkoka s pedofilskim pornografskim videom snimljenim na Tajlandu.

Talijanska istraga vođena je u suradnji s policijom na Tajlandu. Prema talijanskom zakonu protiv pedofilije mogu se kažnjavati i osobe koje su počinile zločin izvan Italije.

Istraga je pokrenuta nakon prijave koju je podnijela udruga Telefon duga (Telefono arcobaleno) za pomoć djeci i kojom predsjeda Giovanni Arena.

Istragu i pretrese potpisali su tužitelji u Siracusi Giuseppe Toscano, Antonio Nicastro i Anna Trinchillo. Istraga se, kako prenosi Hina, i dalje vodi u gotovo svim talijanskim regijama.