{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italija: Prodijeva vlada protiv mosta na Siciliji i za liberalizaciju lakih droga

F
18.5.2006. u 13:33
0
0
Italija: Prodijeva vlada protiv mosta na Siciliji i za liberalizaciju lakih droga
0
Italija: Prodijeva vlada protiv mosta na Siciliji i za liberalizaciju lakih droga
Vlada Unije lijevog centra premijera Romana Prodija uvest će, prema onome što najavljuju ministri, brojne promjene, među kojima je i odbacivanje projekta izgradnje mosta na Siciliju i liberalizacija lakih droga.
Prodijeva vlada u kojoj je 25 ministara, među kojima šest žena, položila je zakletvu u srijedu navečer, a u četvrtak treba dobiti podršku najprije u Senatu parlamenta. No neki su ministri već izišli sa svojim prijedlozima.

Tako je ministar prometa Alessandro Bianchi odmah odbacio projekt izgradnje mosta od kopna do otoka Sicilije preko Mesinskog kanala, što je bila jedna od ključnih tačaki programa dosadašnje vlade desnog centra premijera Silvija Berlusconija.

"Most je nepotreban i štetan", rekao je Bianchi, s kojim se odmah složio ministar za okoliš Alfonso Pecoraro Scanio, dok ministar za infrastrukture, bivši antikorupcionaški sudac Antonio Di Pietro smatra kako o sudbini mosta treba otvoriti raspravu.

Ministar za društvenu solidarnost Paolo Ferrero najavio je ukidanje zakona o drogi, koji je nedavno uvela koalicija desnog centra i koji je dosta restriktivan te kažnjava i one koji imaju više od dopuštene količine lake droge za vlastitu upotrebu. Ferrero misli kako treba legalizirati upotrebu lakih droga.

Ministri vanjskih poslova Massimo D'Alema i obrane Arturo Parisi, prenosi Hina, treba da se sa saveznicima i Irakom dogovore o načinu i roku povlačenja talijanskih snaga iz Iraka, te se najavljuju i promjene prema drugim misijama u svijetu, kao što su one u BiH i na Kosovu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: