{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Italija prodaje tri aviona, novac ulažu u borbu protiv požara

F
13.8.2013. u 12:49
4
6
Italija prodaje tri aviona, novac ulažu u borbu protiv požara
4
Italija prodaje tri aviona, novac ulažu u borbu protiv požara
Enrico Letta
Italijanska vlada je stavila na prodaju tri od 10aviona koje ima, a novac, oko 50 miliona eura, usmjerit će za borbu protiv požara. Vlada smanjuje i svoj vozni park za 25 posto, odnosno od 60 službenih vozila koja su bila na raspolaganju, ministri će ubuduće koristiti 44 vozila.
To je obznanio premijer Enrico Letta na konferenciji za novinare naglasivši i kako će se prepoloviti i broj sati službenih letova članova vlade.

"Držimo kako ćemo prepoloviti broj sati letenja i prodat ćemo tri aviona, jedan Airbus 419 i dva Falcona 900, od 10 koliko ih ima vlada, a oko 50 miliona eura koje ćemo dobiti za njih usmjerit ćemo civilnoj zaštiti za kupovinu protupožarnih aviona", rekao je Letta na konferenciji za novinare u sjedištu italijanske vlade, u palači Chigi.

Letta je najavio rezove u broju sati letova vladinih aviona, te izjavio kako će prepoloviti broj službenih letova u odnosu na onaj koji je bio u godinama 2010.-2011., javlja Agencija VLM.

Tada je godišnje bilo i 14.000 sati letova vladinih aviona, a to su bili troškovi od 70 do 80 miliona eura. Već se počeo smanjivati broj službenih letova, tako da je u prvih šest mjeseci 2013. godine bilo samo 2.000 sati letova.

Lettina vlada bi htjela smanjiti broj godišnjih letova na oko 5.000 sati.

"Želimo racionalizirati troškove u potrebama službe", istaknuo je Letta. Uz smanjenje broja aviona i službenih automobila, te broja sati letova vladine flote, u pripremi je daljnja racionalizacija troškova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: