Svijet
0

Italija: Par ubio susjede jer dijete nije prestajalo plakati

Sarajevo-x.com
Prema najnovijim izvještajima o gnusnom zločinu koji je potresao cijelu Italiju, uhapšen je italijanski par zbog hladnokrvnog ubistva susjeda, jer njihovo dvogodišnje dijete nije prestajalo plakati.

Tužitelji u gradiću Erba, pokraj jezera Komo, saopćili su kako su Rosa Bazzi i Olindo Romano priznali da su počinili stravična ubistva djeteta, njegove majke, bake, i još jedne susjede.

Tužiteljstvo će zahtijevati da im se sudi za ubistvo sa predumišljajem i za druge zločine, poput spaljivanja mjesta zločina s ciljem uništavanja tijela.

Gotovo odmah nakon počinjenih ubistava 11. decembra u stambenoj zgradi, mnogi italijanski mediji su za zločine krivili oca ubijenog djeteta Azouza Marzouka iz Tunisa, koji je proveo neko vrijeme u zatvoru zbog posjedovanja droge.

Ali Marzouk je bio u Tunisu kada je njegova porodica brutalno ubijena.

Odvjetnik optuženog para Pietro Troiano je saopćio da su njegovi klijenti pred sudijom porekli da su prethodno planirali pomenute zločine te da žrtve nisu namjeravali ubiti.

Dvogodišnjem Youssefu Marzouku je prerezan grkljan, a njegova majka Raffaella Castagna, koja je ubicama i otvorila vrata, probodena je čak 12 puta. Baka Paola Galli je također zadobila fatalne ubode, a susjedi Valeriji Cherubini, koju je u stan privukao vrisak jedne od žrtava, prerezan je grkljan.

Ovih dana bi se trebala obaviti psihijatrijska procjena Rose Bazzi i Olinda Romana.