|

Italija: Mario Monti nastavio konsultacije o formiranju vlade

Italija: Mario Monti nastavio konsultacije o formiranju vlade
0
F
FENA
15.11.2011. u 11:54
1
komentara
0

dijeljenja
Italija: Mario Monti nastavio konsultacije o formiranju vlade Mario Monti
Bivši evropski povjerenik Mario Monti, kojeg je šef talijanske države zadužio da formira novu vladu, nastavio je u utorak ujutro konsultacije s glavnim političkim strankama.
Monti je započeo konsultacije s delegacijom Demokratske stranke (PD), glavnog pokreta talijanske ljevice, koju predstavlja njen lider Pier Luigi Bersani i predsjednici poslanika u dva doma Annna Finocchiaro i Dario Fraceschini, javio je AFP.

Lideri Naroda slobode (PDL), stranke Silvija Berlusconija, sastat će se nakon toga s Montijem, koji će s njima završiti političke konsultacije.

Monti pokušava da uključi glavne talijanske stranke u sastav svoje vlade, u kojoj bio želio da vidi političare, a ne samo tehničare, kako bi imao jaču podršku u parlamentu.

Bivši evropski povjerenik će završiti konsultacije u toku poslijepodneva, kada će primiti predstavnike sindikata, mladih i žena.

Trebalo bi da nakon toga Monti ode kod predsjednika republike Giorgija Napolitana da zvanično prihvati upravljanje novom vladom, prije nego što mu u toku večeri ili u srijedu prezentira listu ministara.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...