Svijet
0

Italija: Berlusconi najavio čvrst savez s Finijem

FENA
Pokret Naprijed Italijo Silvija Berlusconija i Nacionalni savez Gianfranca Finija pojavit će se zajedno ujedinjeni na parlamentarnim izborima koji će se održati 13. aprila ove godine, najavio je u petak osobno bivši premijer i čelnik desnog centra.

Dvije stranke uklonit će svoje dosadašnje simbole i pojavit će se s jedinstvenim simbolom pod nazivom, - Narod sloboda, izjavio je Berlusconi kazavši kako je Fini suglasan glede stvaranje te jedinstvene liste.

Sjeverna liga Umberta Bosija, koja je bila dio desnog centra, ući će u taj savez, ali će imati svoje liste, dok su demokršćani UDC-a Pierferdinanda Casinija, također iz povijesnog sastava desnog centra, pozvani ući u novu uniju. Čini se, međutim, kako Casini ne želi svoju stranku utopiti u novi Berlusconijev savez.

Berlusconi je također izjavio kako će formirati, ako pobijedi, vladu od samo 12 ministara te da će zajedno s podtajnicima biti ukupno 60 članova vlade, koja će imati program od 10 tačaka, prenose agencije.

Berlusconi je tako započeo svoju predizbornu kampanju nakon što je predsjednik republike Giorgio Napolitano u srijedu raspustio 15. Parlamernt i sazvao prijevremene izbore, s obzirom da vlada lijevog centra Romana Prodija više nije imala većinu u Senatu.