Metodistička crkva
0

Isus, Marija i Josip prikazani kao razdvojena porodica na američkoj granici

S.H.P.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Claremont United metodistička crkva transformirala je božićnu scenu Isusovog rođenja kako bi poslala snažnu poruku o razdvojenim porodicama i američkom postupanju prema izbjeglicama.

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavila je ministrica Karen Clark Ristine. Napisala je kako je Isusova porodica najpoznatija izbjeglička porodica na svijetu.

"Ubrzo nakon Isusovog rođenja, Josip i Marija bili su prisiljeni pobjeći sa svojim malim sinom iz Nazareta u Egipat od tirana kralja Iroda. Plašili su se progona i smrti. Šta ako bi ta porodica danas utočište potražila u našoj zemlji?", napisala je Ristine.

Također je napisala da u zgradi crkve postoji drugi niz figura Isusa, Marije i Josipa koji pokazuju ponovno spajanje porodice.

Inače, crkva Claremont United do sada je prikupila 10.000 dolara za Justice for Our Neighbors, organizaciju koja pruža pravne savjete za zatočenu i razdvojenu djecu.

Ovaj Facebook post ministrice postao je viralan s hiljadama komentara njenih pratilaca koji su pohvalili ovu postavku kojom su prikazali trenutnu situaciju na američkoj granici.