Napadači bili profesionalci
0

Istraga o ubistvu kurdskih žena i u Belgiji, Holandiji i Njemačkoj

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Prema najnovijim saznanjima reportera agencije Anadolija, istraga o ubistvu triju kurdskih žena u Francuskoj - Sakini Cansiz, Fidan Dogan i Leyle Sonmez - mogla bi potrajati duže nego što se očekivalo.

Osim što se vodi u Francuskoj, istraga je proširena na Belgiju, Holandiju i Njemačku. Saopćeno je da će se dugo čekati na informacije potrebne za istragu iz institucija ovih triju zemalja. Nisu objavljeni podaci o tome koliko je bilo napadača koji su učestvovali u ubistvu, što je opovrgnulo navode da je u ubistvu učestvovao jedan ili tri napadača, kako su o tome pisali mediji u Turskoj.

Forenzičke ekipe koje su radile na mjestu događaja, otkrile su da se radilo o dobro planiroj i profesionalnoj timskoj akciji. Eksperti su saopćili da je potrebno upratiti s kim i kada su se žrtve srele i razgovarale unazad 7-10 dana prije incidenta. Oni također tvrde da se u toku akcije sigurno neko iz ekipe napadača nalazio na licu mjesta kao posmatrač.

"Kada plaćene ubice napadnu nekoga, uvijek imaju svoje posmatrače na ulicama. Također, uvijek imaju vozilo i vozača koji spremni čekaju u slučaju bijega", navode eksperti.