Velika šteta
55

Istanbul: Grad porazbijao prozore i oštetio krila aviona Turkish Airlinesa

Klix.ba
Grad veličine loptica za golf nanio je veliku štetu avionu turske kompanije Turkish Airlines.

Hurriyet javlja da je 13 aviona Turkish Airlinesa, koji su letjeli prema aerodromu Ataturk, preusmjereno na druge aerodrome zbog jake kiše, oluje i grada.

Putnik Sakir Bahadir, koji je letio avionom Airbus A321 u vlasništvu Turkish Airlinesa na letu TK969 iz Nikozije prema Istanbulu, rekao je da je pomislio da će avion pasti u more.

Avion je pretrpio veliku štetu, napukli su prozori kokpita, a vidljiva je šteta na nosu, trupu i krilima aviona. Avion je letio dva sata, a potom je sletio na aerodrom Canakkale.

Teretno vozilo je udarilo avion kompanije Kalitta Air te je probilo trup na desnoj strani u blizini nosnog stajnog trapa. Avion je u vrijeme nesreće bio prazan.

Avion kompanije Atlas Jet plane je hitno sletio na Ataturk nakon što su zbog grada napukli prozori kokpita. Avion je poletio, ali se zbog nevremena vratio na aerodrom. Prilikom slijetanja je njegov nos znatno oštećen.

Nevrijeme u Turskoj je trajalo dvadesetak minuta, ali je napravilo veliku štetu. Kran u luci Haydarpasa se prevrnuo i uzrokovao eksploziju.

Tunel Eurasija ispod Bosfora je zatvoren, a u Kurtulusu se srušio zid i povrijedio dvije osobe.