{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ispred džamija ostavljene svinjske glave

S
Sarajevo-x.com
27.1.2010. u 11:17
0
17
Ispred džamija ostavljene svinjske glave
0
Ispred džamija ostavljene svinjske glave
Malezija - svinjske glave pred džamijama
U Kuala Lumpuru u dvije džamije vjernici su pronašli nekoliko svinjskih glava, što je dodatno zategnulo i onako već napete odnose između muslimana i vjernika drugih religija u Maleziji. Nekoliko muškaraca koji su otišli u džamiju u predgrađu Kuala Lumpura na jutarnju molitvu, pronašli su svinjske glave upakovane u plastične vrećice. .
Dvije glave su pronađene i u džamiji u susjednom distriktu

Ovaj akt vandalizma smatra se odgovorom na nedavne bombaške napade na osam crkvi u Maleziji. Razlog za napade je bio to što je sud dozvolio nemuslimanima da koriste riječ "Allah".

Mnogi muslimani su bili protiv toga jer smatraju da samo oni trebaju da imaju ekskluzivno pravo na tu riječ, prenosi Associated Press.

Naime, slučaj je doveden do suda nakon zahtjeva malezijskog izdanja magazina Herald, koji osam godina nije smio koristiti riječ "Allah", kao ni jedna druga strana publikacija u zemlji. Kada je donijeta presuda u korist Heralda to je rasplamsalo bijes među muslimanima.

Malezijska Vlada se izjasnila da ovo ne može ići u korist boljih odnosa između muslimana kojih ima 28 miliona i drugih religijskih manjina među kojima su kršćani, budisti i hindusi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: