{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Islamski vjerski poglavar pozvao arapske zemlje da priznaju Kosovo

F
25.9.2008. u 19:08
0
14
Islamski vjerski poglavar pozvao arapske zemlje da priznaju Kosovo
0
Islamski vjerski poglavar pozvao arapske zemlje da priznaju Kosovo
Visoki vjerski poglavar i donedavni predsjednik Islamske zajednice Kosova dr. Rexhep Boja u četvrtak je, u posebnoj emisiji vodeće medijske kuće u arapskom i islamskom svijetu televizije al-Jazeere, posvećenoj Kosovu, pozvao arapske zemlje da što prije priznaju nezavisnost Kosova.
Boja je u 50-minutnoj emisiji al-Jazeere, svrha koje je bila upoznati arapsku javnost sa stanjem na Kosovu nakon proglašenja nezavisnosti 17. februara, pozvao arapske zemlje da ne postaju žrtve pritisaka srbijanske i ruske vlade koje osporavaju legitimnost proglašenja kosovske nezavisnosti.

Boja je optužio Srbiju za dugogodišnje teroriziranje albanskog naroda na Kosovu te je zahvalio na moralnoj i materijalnoj pomoći arapskog i islamskog svijeta u vrijeme rata na Kosovu.

Kosovski vjerski poglavar pozvao je ulagače iz tog dijela svijeta da ulažu i tako pomažu privrednom razvoju Kosova, ustvrdivši da je riječ o slobodnoj i sigurnoj zemlji.

Do sada je Kosovo priznalo 47 zemalja, od kojih su šest članice Organizacije islamske konferencije, ali nijedna zemlja arapskog svijeta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: