{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Islamski fanatici: Smrt za učiteljicu koja je nazvala medvjedića Muhamed

S
29.11.2007. u 09:05
0
0
Islamski fanatici: Smrt za učiteljicu koja je nazvala medvjedića Muhamed
0
Islamski fanatici: Smrt za učiteljicu koja je nazvala medvjedića Muhamed
Foto: Daily Mail
Učiteljica iz Velike Britanije koja je dopustila da djeca nazovu plišanog medvjedića imenom poslanika Muhameda, izaziva sve više bijesa, ali i medijske pažnje. Islamski fanatici smatraju da je njena "uvreda islama" tako velika da traže smrtnu kaznu umjesto zakonski predviđene.
Iako je prema šerijatu kazna za ovakvo "vrijeđanje" islama 40 udaraca šibom, godina zatvora te novčana kazna, islamski fanatici u Sudanu traže smrtnu kaznu za učiteljicu Gillian Gibbons.

Islamski fanatici su pozvali na opće proteste nakon sutrašnje džume dok moćni politički dnevnik poziva jednog islamističkog lidera povezanog sa Osama bin Ladenom, da svjedoči na učiteljicinom suđenju i potvrdi koliko je ona uvrijedila islam.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije David Miliban razgovarao je sa sudanskim ambasadorom, a čak je i premijer Gordon Brown izjavio kako je "razočaran" ovakvim ponašanjem Sudanaca, izvijestio je Daily Mail.

Podsjećamo da je Gibbons bila optužena nakon što je tokom nastave jednog plišanog medvjedića dala nazvati Muhamed. Djeca iz razreda kojem je predavala mogla su birati između imena Hassan, Abdullah i Muhamed, i većina ih se odlučila za zadnje navedeno jer je ono vrlo popularno među muškom populacijom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: