Trajat će nekoliko dana
2

Iskrcavaju se putnici s kruzera u Kambodži, drugi u Japanu ostaju u karantinu

A. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Oko stotinu putnika koji su se nalazili u karantinu na jednom od dva kruzera na jugoistoku Kine jutros su dobili dobre vijesti. Prema posljednjim informacijama, putnici su se počeli iskrcavati iz Westerdama u Kambodži gdje ih je posjetio i premijer Hun Sen.
Kako piše CNN, već nekoliko dana putnici su bili u karantinu na ovom kruzeru, jer se nisu mogli iskrcati ni u jednu od zemalja (Tajland, Japan, Tajvan i Filipini) zbog straha od širenja koronavirusa. Međutim, nakon što je utvrđeno da na brodu nije zabilježen nijedan slučaj nakon što su doputovali u Kambodžu odobren je prestanak karantnina.

Kako pišu mediji, trebat će nekoliko dana da svi putnici napuste kruzer s obzirom na različite rasporede avionskih letova.

S druge strane, na obali Jokohame u Japanu, na kruzeru Diamond Princess, putnici su i dalje u karantinu gdje je do sada pronađeno 219 slučajeva s koronavirusom. Prema navodima vlasti, očekuje se da će se taj broj povećati prije isteka karanetina koji je predviđen da traje do 19. februara.