Death Valey
0

Iskopavanja ranča u potrazi za ostacima Mansonovih žrtava

Sarajevo-x.com
Šerif udaljenog mjesta u Americi, gdje se Charles Manson skrivao nakon masovnog ubijanja u ljeto 1969. godine, je izjavio da će dopustiti istraživačima da započnu sa kopanjem pješčanog tla u potrazi za mogućim ljudskim ostacima.

U februaru, tim sudskih istraživača obišao je ranč Death Valey, gdje je Manson pronašao sigurno sklonište. Tamo su pronašli barem dvije lokacije koje bi mogle biti tajne grobnice u kojima se nalaze ostaci tijela, nikad otkrivenih žrtava.

Šerif okruga Inyo, Bill Lutze je rekao da će dozvoliti vremenski jasno ograničena, četverodnevna iskopavanja na ranču Barker početkom 20. maja iz razloga što su forenzična ispitivanja tla proizvela dvojake rezultate.

"Nije bilo pozitivnog odgovora od pasa tragača, kao ni konačnih rezultata uzoraka tla terenskih stručnjaka," izjavio je Lutze.

Uposlenici National Park Servicea izjavili su da će ranč, koji se nalazi unutar Nacionalnog parka Death Valley u planinskom lancu Panamint, biti zatvoren u toku ova četiri dana "kako bi se zaštitio integritet istražnog postupka".

Istraživači su završili četiri vrste testova na pet lokacija ranča i pronašli su dokaze koji bi mogli upućivati na ostatke ljudskih tijela na jednoj od lokacija, dodao je Lutze.

Manson i njegovi sljedbenici sakrili su se na ranču nakon niza jezivih ubistava koja su zahvatila Los Angeles krajem 1969. godine. Sve ubice su na ranču bile i uhapšene.

Manson je na služenju doživotne zatvorske kazne u Državnom zatvoru Corcoranu zbog ubistva sedmero ljudi, uključujući i glumicu Sharon Tate, suprugu režisera Romana Polanskog, objavio je američki portal Yahoo!.