{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Irska vlada će razmatrati zabranu batinanja djece

S
29.12.2011. u 16:25
0
0
Irska vlada će razmatrati zabranu batinanja djece
0
Irska vlada će razmatrati zabranu batinanja djece
Irska vlada će razmatrati prijedlog ministrice za djecu Francesce Fitzgerald o tome da se roditeljima u Irskoj zabrani da tuku svoju djecu. Taj prijedlog bio bi dodat kao amandman na već postojeći Zakon o zaštiti djece.
Ovo je prvi put da je ministrica u Irskoj vladi direktno predložila implementaciju zabrane roditeljima da kažnjavaju svoju djecu u svojim kućama. Ministrica je izjavila da je vidjela kako se praksa u drugim zemljama odnosi na ovaj problem i da je riješila da predloži nove mjere kako bi zaštitila irsku djecu.

"Trenutno je sve u fazi prijedloga i uobličavanja problema. Mi moramo uzeti u obzir da li je takvo nešto predviđeno Ustavom. Ali da smo razmišljali u mom kabinetu o takvom prijedlogu i da aktivno radimo na njemu, to je istina", rekla je Fitzgerald, prenosi irishcentral.com

U Aktu o djeci iz 1908. godine u irskom Ustavu jasno je definisano koje mjere prevaspitavanja su legitimne i legalne, ali su kasnije, u 2001. godini, dodate neke izmjene. Kažnjavanje djece batinama je zabranjeno u 18 zemalja, od 47 članica Vijeća Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: