"Doći će do odmazde"
76

Iranski šef diplomatije zaprijetio osvetom Izraelu zbog granatiranja aerodroma u Siriji

V. K.
Hossein Amirabdollahian (Foto: EPA-EFE)
Hossein Amirabdollahian (Foto: EPA-EFE)
Ministar vanjskih poslova Irana Hossein Amirabdollahian osvrnuo se na posljednje izraelske napade na aerodrome u Siriji te je poručio kako bi se Izrael mogao suočiti sa odmazdom.

Tokom posjete Damasku, iranski šef diplomatije govorio je o izraelskom napadu na aerodrom u Alepu zbog čega je aerodromska pista stavljena van funkcije.

"Želio bih da oštro osudim brutalne napade lažnog izraelskog režima na aerodrom u Alepu i druga civilna područja u Siriji. Kriminalne prakse cionističkog režima neće ostati bez odmazde", poručio je on.

Izrael je od 2011. godine izveo stotine napada na ciljeve unutar Sirije koje kontrolira centralna vlada na čelu sa Assadom.

Iako izraelska vojska po pravilu ne komentira konkretne napade u Siriji, komandanti su priznali da su izveli stotine preleta preko dijelova sirijske teritorije na kojima su smješteni, prema informacijama Izraela, vojnici koje podržava Iran.

Osim teme Siriji, šef iranske diplomatije komentirao je i poruku danskih zvaničnika o tome da će vlada predložiti zakon kojim bi bilo zabranjeno skrnaviti svete knjige u ovoj zemlji.

"Pozdravljamo ovaj potez i savjetujemo sve evropske zemlje da poštuju religije i svete knjige", rekao je Amirabdollahian.