Svijet
0

Iranska TV prikazala novi video snimak britanskih vojnika

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iranska državna televizija emitirala je sinoć novi videosnimak dvojice od 15 zarobljenih britanskih mornara i marinaca za koje tvrdi da su priznali da su u trenutku zarobljavanja bili u iranskim teritorijalnim vodama.

Televizija al-Alam prikazala je snimak dvojice muškaraca u uniformi kako stojeći odvojeno ispred velike mape Perzijskog zaljeva govore i nešto pokazuju, prenijela je agencija Reuters.

Na snimku se ne može čuti šta oni govore, a na mapi su prikazane pozicije različitih brodova blizu zaliva Shatt al-Arab, gde su 23. marta zarobljeni britanski vojnici.

Iran tvrdi da su Britanci ušli u njegove teritorijalne vode, dok London to demantira i tvrdi da su britanski vojnici u trenutku zarobljavanja patrolirali iračkim vodama.

Televizija al-Alam je navela da su dvojica britanskih vojnika priznala da su "ilegalno ušla u iranske vode" i da su Britanci rekli da se prema njima postupa humano.

Portparol britanskog Foreign Officea rekao je da je neprihvatljivo prikazivanje tih snimaka, kao i da one mogu da budu stresne za porodice zarobljenih vojnika.On je ponovio da su britanski vojnici zarobljeni u iračkim teritorijalnim vodama.