Objavljen videosnimak
289

Iranci zaprijetili Izraelu: Ako udarite na naše nuklearne elektrane, Tel Aviv će biti sravnjen

V. K.
Iranci objavili video u kojem se simulira napad na Izrael (Screenshot: Twitter)
Iranci objavili video u kojem se simulira napad na Izrael (Screenshot: Twitter)
Tenzije na relaciji Iran - Izrael i dalje se nastavljaju, a iranska državna televizija objavila je prilog koji su mnogi opisali kao direktnu prijetnju izraelskim zvaničnicima, ali i stanovnicima.

U videosnimku koji je kasnije objavljen i na društvenim mrežama, narator započinje govor tako što napominje da je Izrael nedavno održao vježbe sa Sjedinjenim Američkim Državama, a koje su simulirale napad na Iran.

"Pretpostavimo da izraelski avioni uspijevaju u jednom komadu doći do nuklearne lokacije Natanz i uspiju je oštetiti. Čak i ako uspiju da bezbjedno napuste iransko nebo, pitanje je da li će postojati ikakva baza u koju bi mogli da slete", navodi se u videu.

Nakon ovog dijela, prikazani su snimci koji pokazuju kako iranski vojnici lansiraju višestruke projektile te se predviđa kako će Islamska revolucionarna garda lansirati također rakete koje će za manje od sedam minuta uništiti svoje ciljeve s velikom tačnošću.

"Jedna takva meta je izraelsko mjesto proizvodnje nuklearnih bojevih glava u Dimoni. Drugi talas raketa ostavio bi Dimonu praktično uništenu, a Tel Aviv će biti sravnjen sa zemljom", poručili su.