Financial Times
0

Iran štedi struju uz prinudni odmor

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Iranska vlada je obustavila rad na dva dana, svi državni službenici i zaposlenici u javnom sektoru ostali su neplanirano kod kuće, a čini se da je vlada uvela ovaj mini odmor da bi uštedjela struju, piše u utorak Financial Times.

Objašnjava se da je država u Iranu najveći poslodavac, s dva miliona i dvjesto tisuća stalno zaposlenih, a da je službeni razlog za dvodnevnu obustava rada u javnom sektoru "još neviđena ljetna vrućina".

Dopisnik Financial Timesa kaže kako je u Iranu danas najneizvjesnije da li će država nastaviti isplaćivati velikodušne subvencije potrošačima energenata, dok je predsjednik Mahmoud Ahmadinejad govorio o ukidanju subvencija potrošačima nafte i plina od septembra.

U posebnom analitičkom tekstu o Iranu pod pritiskom i prijetnjom novim sankcijama, Financial Times kroz statističke podatke, grafikone i tekst predstavlja učinak dosadašnjih sankcija protiv Irana, pokazatelje njegovog okretanja Dalekom istoku i tok glavnih aktivnosti u okviru iranskog nuklearnog programa.