{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iran i Hezbolah će braniti Siriju od "stranog napada"

F
3.7.2012. u 18:04
5
96
Iran i Hezbolah će braniti Siriju od "stranog napada"
5
Iran i Hezbolah će braniti Siriju od "stranog napada"
Pripadnici Hezbolaha
Libanska šiitska grupa Hezbolah i Iran će zajedno sa snagama sirijskog režima braniti državu ako je napadnu strane trupe, rekao je provladin palestinski militantski lider u utorak.
"U slučaju da dođe do 'stranog napada', dogovorili smo se s našom braćom (pripadnicima sirijskog režima), s (predsjednikom Hezbolaha) Hasanom Nasralom i našom braćom u Iranu, da ćemo se borit ćemo na njihovoj strani", rekao je Ahmed Džibril iz palestinskog Generalnog zapovjedništva fronta za narodno oslobođenje (PFLP-GC), prenio je AFP.

U intervjuu za libansku televiziju Majadin, Džibril je rekao da ako "tursko-evropski savez ili NATO napadnu... izaći ćemo na ulice i boriti se na strani časnih i naše sirijske braće".

Džibril je također citirao navode Nasrale kako kaže da će se boriti na strani sirijskog režima i opisao je savezništvo Irana, Sirije i Hezbolaha kao "jednu osovinu".

Dodao je da se nedavno sastao s Nasralom, iranskim predsjednikom Mahmudom Ahmedinedžadom i sirijskim predsjednikom Bašarom el-Asadom.

Također je kazao da mu je iranski režim saopćio da neće dozvoliti napad na Siriju.

"Nekoliko puta smo Turke upozorili da se ne igraju s vatrom", rekao je Džibril.

Džibril je opisao odbranu sirijskoj režima "odlučujućom bitkom". Naglasio je važnost pobjede kako bi se "zaustavili američki i cionistički projekti".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: