{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iran će ilegalno nastaviti svoje aktivnosti u slučaju prijetnje napadom

F
16.12.2006. u 01:23
0
0
Iran će ilegalno nastaviti svoje aktivnosti u slučaju prijetnje napadom
0
Iran će ilegalno nastaviti svoje aktivnosti u slučaju prijetnje napadom
Ali Asghar Soltanieh
Iran je spreman da ilegalno nastavi proizvodnju obogaćenog urana u slučaju vojnog napada, izjavio je u petak iranski ambasador pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) u Beču.
"Imamo veliku zemlju i dosta mjesta za centrifuge za obogaćivanje urana i one mogu biti postavljene i zaštićene svuda", rekao je Ali Asghar Soltanieh, ambasador pri IAEA-i, tokom seminara u Beču.

Komentirajući rasprave u Vijeću sigurnosti UN-a o eventualnim sankcijama protiv Teherana, Soltanieh je rekao "Iran posjeduje tehnologiju, know-how (znati kako) za obogaćivanje urana i to je IAEA odobrila. Dakle, ukoliko Amerikanci kažu da se požuri s usvajanjem rezolucije, pokrenimo vojni napad da zaustavimo Iran, onda će to biti velika greška za njih".

Izjava ambadsadora je uslijedila u trenutku kada se šest velikih sila, SAD,Velika Britanija, Kina, Rusija, Francuska i Njemačka pripremaju da se dogovore o tekstu rezolucije u New Yorku, nakon što je Iran odbio da prekine program obogaćivanja urana, kako je to tražilo Vijeće sigurnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: