{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iran će ilegalno nastaviti svoje aktivnosti u slučaju prijetnje napadom

F
FENA
16.12.2006. u 01:23
0
0
Iran će ilegalno nastaviti svoje aktivnosti u slučaju prijetnje napadom
0
Iran će ilegalno nastaviti svoje aktivnosti u slučaju prijetnje napadom
Ali Asghar Soltanieh
Iran je spreman da ilegalno nastavi proizvodnju obogaćenog urana u slučaju vojnog napada, izjavio je u petak iranski ambasador pri Međunarodnoj agenciji za atomsku energiju (IAEA) u Beču.
"Imamo veliku zemlju i dosta mjesta za centrifuge za obogaćivanje urana i one mogu biti postavljene i zaštićene svuda", rekao je Ali Asghar Soltanieh, ambasador pri IAEA-i, tokom seminara u Beču.

Komentirajući rasprave u Vijeću sigurnosti UN-a o eventualnim sankcijama protiv Teherana, Soltanieh je rekao "Iran posjeduje tehnologiju, know-how (znati kako) za obogaćivanje urana i to je IAEA odobrila. Dakle, ukoliko Amerikanci kažu da se požuri s usvajanjem rezolucije, pokrenimo vojni napad da zaustavimo Iran, onda će to biti velika greška za njih".

Izjava ambadsadora je uslijedila u trenutku kada se šest velikih sila, SAD,Velika Britanija, Kina, Rusija, Francuska i Njemačka pripremaju da se dogovore o tekstu rezolucije u New Yorku, nakon što je Iran odbio da prekine program obogaćivanja urana, kako je to tražilo Vijeće sigurnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: