Revolucionarna garda
0

Iran će "dići u zrak srce Izraela" bude li napadnut

FENA
Foto: AFP/Fars News/File
Foto: AFP/Fars News/File
Iran će "dići u zrak srce Izraela" ako židovska država ili Sjedinjene Države napadnu Islamsku Republiku, prenijele su u petak iranske agencije izjavu dužnosnika Revolucionarne garde.

"Ako samo jedan američki ili cionistički projektil padne na našu zemlji, prije nego što se prašina od njegova udara slegne, iranski projektili će raznijeti srce Izraela", prenijela je službena novinska agencija IRNA riječi Mojtaba Zolnoura.

Zolnour je zamjenik predstavnika vrhovnog vođa ajatolaha Ali Khameneija u elitnim gardijskim snagama.

Iranski dužnosnici su i prije izjavljivali da će se njihova zemlja osvetiti bude li bilo kakvoga napada Izraela ili SAD-a na njezin teritorij, podsjetila je agencije Reuters.

Ranije ove godine je visoki iranski vojni zapovjednik izjavio da iranske rakete mogu dosegnuti izraelske nuklearne lokacije. Vjeruje se da Izrael jedina država na Bliskom istoku koja ima nuklearno oružje.

Izrael ne isključuje vojnu akciju protiv Irana ako diplomatija ne uspije u rješavanju spora u vezi s iranskim nuklearnim ambicijama.

Zapad sumnja da islamske države tajno nastoji razviti nuklearno oružje, dok Iran to stalno opovrgava.

"Cionistički režim i SAD ne smiju riskirati da napadnu Iran", rekao je Zolnour u svetome šiitskom gradu Qomu u četvrtak, spominjući iranski vojni i tehnološki napredak, izvijestila je Irna.