{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Irak: Ubijeno 18 pripadnika Al-Qaide

F
11.11.2007. u 13:34
0
0
Irak: Ubijeno 18 pripadnika Al-Qaide
0
Irak: Ubijeno 18 pripadnika Al-Qaide
Bivši sunitski pobunjenici tražili su da američke snage ostanu po strani, nakon čega su iz zasjede napali Al-Qaidu u Iraku ubivši 18 njenih pripadnika tokom borbe koja je satima bjesnila sjeverno od Bagdada, kazao je u subotu bivši pobunjenički vođa i iračka policija.
Islamska vojska u Iraku poslala je zahtjev iračkoj policiji i zatražila da američki helikopteri ostanu van ovog područja jer njeni borci nemaju uniforme i nije ih moguće razlikovati od Al-Qaide, saopštila je policija i visoki vođa Islamske vojske Abu Ibrahim.

Abu Ibrahim je agenciji Associated Press kazao da su njegovi borci ubili 18 i zarobili 16 pripadnika Al-Qaide u borbama jugoistočno od Samare, većinsko sunitskog grada koji se nalazi 95 kilometara sjeverno od Bagdada.

"Saznali smo da Al-Qaida namjerava da nas napadne pa smo im postavili zasjedu oko 15.00 sati u petak", kazao je Abu Ibrahim, ne otkrivši ima li poginulih članova Islamske vojske.

Veliki dio Islamske vojske u Iraku, najveće sunitske pobunjeničke grupe u kojoj ima i bivših članova partrije Baath Saddama Husseina, pridružio se Amerikom predvođenim borbama protiv Al-Qaide zajedno sa sunitskim plemenskim vođama i drugim bivšim pobunjenicima, zgroženi brutalnošću i ekstremizmom ove terorističke grupe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: