Svijet
0

Irak: Šest osoba poginulo u Bagdadu

FENA
U sukobima u Bagdadu je u ponedjeljak ubijeno šest osoba, majka i troje njene djece izbodeno je nožem u njihovoj kući, saznaje se u ponedjeljak iz više izvora.

Ova žena, njen 13-godišnji sin, dvije kćerke od sedam i pet godina, ubijeni su u ponedjeljak ujutro u četvrti Kamalijah, na istoku glavnog iračkog grada, saopćili su medicinski i sigurnosni izvori.

Otac porodice, zaposlenik ministarstva zdravlja, nije bio kod kuće.

Motiv ovog četverostrukog ubistva počinjenog u većinski šiitskoj četvrti ostao je nepoznat, a ne izgleda da je povezan s vjerskom pripadnošću, naveo je jedan izvor ministarstva unutarnjih poslova.

Nekoliko dana ranije, majka jedne sunitske porodice i njeno troje djece ubijeni su, očigledno iz vjerskih razloga, u jednom selu u središtu Iraka, nakon eksplozije dvije bombe koje su ubile osam osoba, većinom šiita.

U Bagdadu je u ponedjeljak eksplozija bombe smještena u jedan automobil ubila dvije osobe i ozlijedila još pet osoba u trgovačkoj četvrti Karrada, u središtu glavnog grada.

Sve žrtve su bili civili, saopćili su medicinski i sigurnosni izvori.

Sukobi u Iraku su u padu od 2006. i 2007. godine, ali napadi se i dalje događaju u zemlji, a prema saopćenju vlade u martu je ubijeno 112 osoba.