Svijet
0

Irak: Devet mrtvih u nekoliko napada

FENA
Devet osoba, među kojima su i dva policajca, ubijeno je, a 26 ih je povrijeđeno u četiri različita napada u nedjelju u Iraku, objavili su irački zvaničnici sigurnosti.

Automobil-bomba je eksplodirao blizu policijske patrole u Mosulu, ubivši tri civila, među njima jednu ženu, i povrijedivši 16 osoba, izjavio je general Abdul Karim al-Juburi, glasnogovornik policije Ninive.

Četiri policajca se nalaze među povrijeđenim osobama u napadu koji se desio u četvrti Al-Dawas, u centru grada Mossula, rekao je general Juburi.

U Tikritu je jedan policajac ubijen, a tri su povrijeđena u eksploziji bombe, koju su upravo htjeli deaktivirati, saopćio je lokalni policijski izvor.

Na jugu zemlje, u Amari, 365 km južno od Bagdada, dvije osobe su ubijene u napadu nepoznatih naoružanih ljudi, saopćio je pukovnik policije Haider Fadhil.

U Baqubi su ubijene tri osobe, među kojima je dvoje djece, a sedam drugih je povrijeđeno u eksploziji bombe postavljene pokraj puta, rekao je pukovnik Hazim Yassine iz gradske policije.

"Bomba je eksplodirala blizu terena na kojem djeca igraju nogomet", dodao je on.

Na kraju, blizu Kirkuka, "naoružane nepoznate osobe otele su dva brata koja su radila u vojnoj bazi, nakon što su napale njihovu kuću u Al-Riyadhu", 45 km istočno od Kirkuka, izjavio je kapetan Abdullah Jasim iz gradske policije.