Svijet
0

Invalid krijumčario kokain u lažnoj nozi

Klix.ba
Muškarac koji je invalid uhapšen je na aerodormu Barajas u Madridu nakon što mu je u lažnoj nozi otkriveno viš od kilogram heroina.

Muškarac je stigao letom iz Paname, šepao je i izgledao nervozno što je probudilo sumnju policijskih službenika iz odjela za narkotike.

"To je bio samo predosjećaj ali temeljio se na iskustvu. Kada smo ga pretražili otkrili smo dvije vreće kokaina koji je bio zalijepljen unutar proteze osumnjičenog", rekao je jedan od zvaničnika.

Paketići su sadržavali 750 grama heroina. Osim njega uhapšen je i njegov saputnik i obojica se terete za trgovinu drogom.

Španija ima bliske odnose sa bivšim kolonijalnim zemljama Latinske Amerike koja je jedna od većih proizvođača kokaina u regionu, te koriste evropsku zemlju kao ulaznu tačku za uvoz droge na području Evrope.

Španska policija je uhapsile 2009. godine 66-godišnjeg muškarca sa slomljenom nogom koji je stigao iz Chilea na aerodrom u Barceloni nakon što je otkriveno da mu se u gipsu nalazi kokain.

Prošle godine policija te zemlje zaplijenila je dvije tone nakrotika, većinom kokaina i uhapsila 461 osobu zbog trogvine drogom na aerodrmou Barajas.