|

Intervju s Fidelom Castrom

Intervju s Fidelom Castrom
0
F
FENA
28.10.2007. u 18:02
0
komentara
0

dijeljenja
Intervju s Fidelom Castrom
Britanski The Guardian objavio je ekskluzivni odlomak iz nove autobiografije kubanskog lidera Fidela Castra, pisane u formi intervjua s piscem Ignaciom Ramoneom.
Osamdesetjednogodišnji Castro, između ostaloga, u dijelu razgovora koji prenosi Guardian tvrdi da je dobrog zdravlja, da se ne namjerava povući iz politike i da "sve više vremena svakoga dana posvećuje revoluciji".

Kubanski vođa još navodi da će ga u slučaju smrti "gotovo sigurno" na položaju predsjednika naslijediti mlađi brat Raul.

Govoreći o korupciji na Kubi, Castro je oštro demantirao navode američkih obavještajnih službi koje tvrde da spada među najbogatije ljude na svijetu.

On u intervjuu kaže da su njegovi prihodi za kubanske uvjete veoma pristojni i da mu "ništa ne nedostaje" - njegova plaća, koju dobija od partije, kada se od nje odbije partijska članarina i stanarina, iznosi oko 30 američkih dolara mjesečno.

Pored toga, Castro navodi da nema ni centa ušteđevine usprkos "milionskim ponudama" koje je dobio za pisanje memoara i knjiga - ali ih nikada nije prihvatio.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.