Svijet
0

Interpol traži tajkuna Berezovskog i menadžera nogometaša Taveza

FENA
Brazilski sudac Interpolu je izdao nalog za hapšenje biznismena Kie Joorabchiana, menadžera nogometaša West Hama, Argentinca Carlosa Teveza, a čija je tvrtka glavni investitor brazilskog prvoligaša Corinthiansa i ruskog tajkuna Borisa Berezovskog.

Brazilske vlasti izvijestile su da su naredile hapšenje 36-godišnjeg Joorabchiana, koji je jedan od pregovarača pri prodaji Teveza Manchester Unitedu jer posjeduje njegova "ekonomska prava", i ruskog biznismena Borisa Berezovskog koji je investitor u Joorabchianovoj tvrtki Media Sports Investment (MSI).

Sumnja se da je ta tvrtka prala novac preko brazilskog nogometnog kluba Corinthians.

Joorabchian je, naime, 2004. potpisao 10-godišnje partnerstvo s klubom kojemu je "izbrisao" dug od 115 miliona funti. Između ostalog, tim su novcem kupljeni Tevez i Javier Mascherano.

Sudac Fausto Martin de Sanctis naredio je zamrzavanje klupske imovine te istragu o svim međunarodnim transferima.

Slučaj je izbio na svjelost dana kada je Joorbachian engleskim medijima govorio o tome kako se nada da će uspjeti ostvariti Tevezov transfer u Manchester United iz West Ham Uniteda, u koji je Argentinac došao prošle godine zajedno s Javierom Mascheranom iz brazilskog Corinthiansa.

I Corinthians i tvrtka MSI opovrgli su sve optužbe, a advokat Borisa Berezovskog jutros nije znao da je izdan nalog za hapšenje njegovog klijenta koji živi u egzilu u Velikoj Britaniji.