{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Interpol identikovao pedofila sa Interneta

S
16.10.2007. u 09:36
0
0
Interpol identikovao pedofila sa Interneta
0
Interpol identikovao pedofila sa Interneta
Foto: AFP
Interpol je nakon javnog apela za pomoć u identifikaciji pedofila koji je na Internetu objavio slike na kojima se vidi kako zlostavlja dječake, uspio identifikovati traženog pedofila, javljeno je u ponedjeljak, a izvještava Reuters.
Nakon što je Interpol objavio apel za pomoć i fotografije traženog pedofila koji je na Internetu objavio fotografije na kojima se jasno vidi kako zlostavlja dječake starosne dobi između 6 i 12 godina, na adresu Interpola pristiglo je blizu 200 dojava o traženom pedofilu. U mnoštvu lažnih poruka, međunarodna policija uspjela je ipak pronaći i neke tačne podatke koji su pomogli da se pedofil identifikuje i locira.

Policija u Kambodži je javila da se radi o 32-godišnjem Kanađaninu Christopheru Paulu Nielu koji je izvjesno vrijeme radio kao nastavnik engleskog jezika u Južnoj Koreji, a za kojeg se vjeruje da je trenutno u bjekstvu negdje na Tajlandu.

"Vjerujemo da je i dalje na Tajlandu i sada sakupljamo informacije od susjednih zemalja u kojima se vjeruje da je počinio stravične zločine pedofilije“, objasnio je Apichart Suribunya, policajac u Kambodži.

Kanadska ambasada u Bankoku nije htjela komentarisati ovaj slučaj.

Na fotografijama objavljenim na Internetu vidi se kako Niel seksualno zlostavlja 12 dječaka iz Vijetnama i Kambodže koji nisu stariji od 12 godina. Na Internetu je objavljeno oko 200 fotografija, a lice pedofila bilo je zamagljeno i nije se moglo prepoznati. Međutim, njemački stručnjaci su uspjeli vratiti stvarne obrise lica pedofila što je olakšalo potragu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: