{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Indonezija: Bez rezultata i drugi dan potrage za avionom AirAsia

A
29.12.2014. u 15:26
0
1
Indonezija: Bez rezultata i drugi dan potrage za avionom AirAsia
0
Indonezija: Bez rezultata i drugi dan potrage za avionom AirAsia
Foto: EPA
I drugi dan potrage za nestalim putničkim avionom kompanije AirAsia u Indoneziji okončan je bez pronalaska bilo kakvih tragova aviona, u kojem je u momentu nestanka jučer bilo 155 putnika i sedam članova posade.
Zbog manjka dnevne svjetlosti potraga je prekinuta i bit će nastavljena sutra nakon svitanja.

U današnjoj potrazi za nestalim avionom na letu iz indonezijske Surabaye ka Sibgaputu u Singapuru učestvovala su i dva vojna aviona tragača "Hercules" koji su poslani iz Jakarte. Pretraženo je podrućje oko otoka Belitung. U potrazi su učestvovali i po jedan teretni avion iz Malezije i Singapura, kao i dva aviona tipa Orion iz Australije.

Šef indonezijske Civilne zaštite Bambang Soelistyo je izjavio da je avion najvjerovatnije pao u more, a da se prema pretpostavljenom uglu udara i postojećim koordinatama pretpostavlja da je avion trenutno na dnu mora.

"Međutim nismo sigurni u te pretpostavke. Ukoliko je avion zaista na dnu mora, bit će veoma teško otkriti njegovu lokaciju", kazao je Soelistyo.

Kapetan jednog od aviona Hercules koji je učestvovao u današnjoj akciji Akal Juang je izjavio da su vremenski uvjeti za potragu bili dobri, ali da nisu našli nikakve tragove oko otoka Belitung.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: