|

Indonezija: Bez rezultata i drugi dan potrage za avionom AirAsia

Indonezija: Bez rezultata i drugi dan potrage za avionom AirAsia
0
A
Anadolija
29.12.2014. u 15:26
1
komentara
0

dijeljenja
Indonezija: Bez rezultata i drugi dan potrage za avionom AirAsia Foto: EPA
I drugi dan potrage za nestalim putničkim avionom kompanije AirAsia u Indoneziji okončan je bez pronalaska bilo kakvih tragova aviona, u kojem je u momentu nestanka jučer bilo 155 putnika i sedam članova posade.
Zbog manjka dnevne svjetlosti potraga je prekinuta i bit će nastavljena sutra nakon svitanja.

U današnjoj potrazi za nestalim avionom na letu iz indonezijske Surabaye ka Sibgaputu u Singapuru učestvovala su i dva vojna aviona tragača "Hercules" koji su poslani iz Jakarte. Pretraženo je podrućje oko otoka Belitung. U potrazi su učestvovali i po jedan teretni avion iz Malezije i Singapura, kao i dva aviona tipa Orion iz Australije.

Šef indonezijske Civilne zaštite Bambang Soelistyo je izjavio da je avion najvjerovatnije pao u more, a da se prema pretpostavljenom uglu udara i postojećim koordinatama pretpostavlja da je avion trenutno na dnu mora.

"Međutim nismo sigurni u te pretpostavke. Ukoliko je avion zaista na dnu mora, bit će veoma teško otkriti njegovu lokaciju", kazao je Soelistyo.

Kapetan jednog od aviona Hercules koji je učestvovao u današnjoj akciji Akal Juang je izjavio da su vremenski uvjeti za potragu bili dobri, ali da nisu našli nikakve tragove oko otoka Belitung.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...