Samo pozitivno
9

Indijski studenti u karantini zbog koronavirusa se sjajno zabavljaju uz pjesmu i ples

S.H.P.
Grupa indijskih studenata koji su evakuirani iz kineskog grada Wuhan zadržali su pozitivan duh čak i u karantini gdje su izlovani od ostatka svijeta. Oni nisu dopustili da ih strah savlada već su plesom odlučili popraviti raspoloženje.

Videosnimci plesa brzinom svjetlosti su se proširile na društvenim mrežama, piše RT. Na snimci studenti s maskama na licu plešu uz pjesmu "Byah Di Anpadh Hali Ke" i vesele se i bar naizgled ne brinu o mogućim posljedicama koronavirusa.

U toku vikenda iz Wuhana je evakuirano više 600 Indijaca. Čim su sišli na aerodrom u New Dalhiju pregledani su, a potom su smješteni u karantinu koja se nalazi u blizini glavnog grada.

Bezbrižan stav grupe studenata pohvalili su i korisnici društvenih mreža: "To je ljubav i indijska kultura koju želimo da vidimo“; "Mi Indijci znamo kako uživati, čak i u lošoj situaciji“; "Hvala Bogu, naši studenti su izgleda zaraženi nokom drugom Coronom", napisali su korisnici na Twitteru.

[TWITTER]1223862726780321792[/TWITTER]

Koronavirus zarazio je preko 1.400 ljudi i proširio se iz Kine u više od dvadesetak zemlja, te odnio više od 300 života. Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je epidemiju globalnom zdravstvenom prijetnjom.