Svijet
0

Indijski monstrum će biti pogubljen: Silovao i ubijao djecu pa komadao tijela

Klix.ba
Surinder Koli iz Indije osuđen je na smrtnu kaznu zbog ubistva djevojčice u slučaju nazvanom "kuća horora" i bit će pogubljen sljedeće sedmice, izjavili su zvaničnici te zemlje.

Koli i njegov poslodavac Moninder Singh Pandher osuđeni su za ubistvo 14-godišnje Rimpe Haldar. Pandhera potom oslobodio Vrhovni sud, dok je Koliju potvrđena kazna.

Obojica su uhapšeni 2007. godine kada su pronađeni dijelovi tijela u blizini njihove kuće u Delhiju. Ovaj zločin je šokirao cijelu zemlju, a mnogi su optužili policiju za nemar.

Policija je rekla da je najmanje 19 mladih žena i djece silovano, ubijeno a potom su njihova tijela raskomadana u kući gdje je Koli radio kao sluga u predgrađu Noida blizu Delhija.

Djecu, čiji su ostaci bili skriveni u vrećama, je namamio Koli koristeći slatkiše i čokoladu. Priznao je na sudu da pati od kanibalizma i nekrofilije.

Koli je optužen za otmicu, ubistvo i pokušaj silovanja u najmanje pet slučajeva zu kojima su žrtve djeca. Lokalni stanovnici su kazali kako je policija podbacila i nije djelovala jer su mnogi od nestalih iz siromašnih porodica.

"Vješanje Surindera Kolija bit će obavljeno 12. septembra. Sva pravila i procedura će biti ispoštovane", rekao je SHM Rizvi, šef glavnog zatvora u Meerutu u Uttar Pradeshu.

Egzekucije u Indiji su vrlo rijetke i u posljednje dvije godine obavljena su dva pogubljenja.