|

Indija pokrenula protuterorističko upozorenje na aerodromima

Indija pokrenula protuterorističko upozorenje na aerodromima
0
F
FENA
9.11.2006. u 13:40
0
komentara
0

dijeljenja
Indija pokrenula protuterorističko upozorenje na aerodromima
Indija je zavela u četvrtak protuterorističku uzbunu na svojim aerodromima nakon što je pronađeno prijeteće pismo o bombaškim napadima, koje se pripisuje terorističkoj mreži al-Qaide, saopćili su indijski zvaničnici.
Protuteroristička uzbuna je zavedena na 20 međunarodnih i regionalnih aerodroma Indije, nakon što je otkriveno to pismo u jednoj kanti za smeće na aerodromu u Madrasu, saopćio je visoki dužnosnik ministarstva unutarnjih poslova.

Šest aerodroma, uglavnom na jugu Indije, stavljeno je u stanje "visoke pripravnosti", dodao je glasnogovornik Central Industrial Security Force, organizacije zadužene za sigurnost civilnih aerodroma.

Pismo, napisano na tamilskom jeziku, prijeti terorističkim napadima automobilom-bombom na aerodrome Chenai, Tiruchirapalli, Madurai et Kerala, na jugu Indije, saopćile su vlasti

Prema zvaničnicima, aerodrom Bangalore, također na jugu zemlje, sagrađen s visoko sofisticiranom tehnologijom, koji u svom sastavu ima mnogobrojne informatičke firme, također je ugrožen.

Pismo upozorava da će oko deset militanata terorističke mreže al-Qaide preći kordone sigurnosti i pokrenuti napade na aerodromsku opremu.

Sigurnost je pojačana i na aerodromima glavnoga grada New Delhia i ekonomske metropole Bombaja.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.