|

Indija osudila teroristički napad u Karachiju

Indija osudila teroristički napad u Karachiju
0
F
FENA
19.10.2007. u 12:47
0
komentara
0

dijeljenja
Indija osudila teroristički napad u Karachiju Foto: AP
Indija je osudila napad u Karachiju na bivšu pakistansku premijerku Benazir Bhutto i indirektno zatražila od Islamabada da učini više kako bi iskorijenio terorizam u regiji.
Reakcija Indije uslijedila je u petak nakon što je u napadu bombaša-samoubice na konvoj u kojem se nalazila Bhutto protekle noći ubijeno najmanje 136 osoba. Bivša premijerka nije povrijeđena, prenio je Reuters.

"Oštro osuđujemo teroristički napad u Karachiju", izjavio je glasnogovornik indijskoga ministarstva vanjskih poslova Navtej Sarna: "Za osudu je to što istaknuti političari bivaju napadnuti na takav način i što je izgubljeno toliko nevinih života."

"Duh terorizma s kojim se suočava naša regija zahtijeva snažnu i odlučnu akciju svih regionalnih vlada", dodao je Sarna u saopćenju.

Napad na Benazir Bhutto dogodio se nakon što su Indija i Pakistan, nuklearne sile i suparnici , u četvrtak započeli mirovne razgovore u okviru procesa pokrenutog 2003.-2004. godine, nakon što su se našli na ivici rata zbog spora oko Kašmira.

New Delhi također tvrdi da iza čestih bombaških napada u Indiji stoji pakistanska tajna služba i ekstremističke grupe u Pakistanu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.