Svijet
0

Indija: 32 osobe poginule u saobraćajnoj nesreći

FENA
Najmanje 32 radnika su poginula i 16 je povrijeđeno u istočnoj Indiji, kada se kamion kojim su se vozili prevrnuo na mostu i sletio u malu rijeku Gori, saopćila je danas policija.

"Ronioci su, do sada iz rijeke izvadili 32 tijela, ali pretpostavljamo da bi još nekoliko tijela moglo da bude u vodi", potvrdio je viši policijski zvaničnik Vinaj Kumar nakon operacije spašavanja koja je trajala cijelu noć, prenio je Reuters.

U kamionu koji se sinoć prevrnuo u distriktu Lakisaraj oko 150 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada indijske savezne države Bihar, Patne, nalazilo se oko 70 radnika, navodi DPA.

Policija je saopćila da su se radnici vraćali u svoja sela s posla u kamionu natovarenom vrećama s žitom koje su dobili umjesto novca kao zaradu.

Vjeruje se da su mnogi koji se nalazi na kamionu poginuli kada su ih nakon udesa zatrpale vreće žita u inače plitkoj rijeci.

Ovo je druga velika saobraćajna nesreća u Indiji posljednjih dana. U četvrtak je 31 hodočasnik iz Nepala smrtno stradao u sličnom udesu u sjevernoj planinskoj državi Utarakand.

Prosječno preko 95.000 ljudi izgubi život svake godine u saobraćajnim nesrećama u Indiji, uglavnom u planinskim krajevima. To je, prema DPA, jedna od najviših stopa smrtnosti u saobraćaju u svijetu.