Velika Britanija
0

Imao 10 tumora na mozgu, neznanac mu platio liječenje

Sarajevo-x.com
Britancu Glenu Cunninghamu (29), čovjeku kojem je dijagnosticirano deset tumora na mozgu, nepoznat čovjek je poklonio 53.000 dolara za liječenje, prenosi portal Shields Gazzete. Čovjek koji je čuo za tužnu priču porodice Cunningham je riješio upoznati hrabrog Glena i pomoći mu.

Cunninghamu, koji je otac dvoje djece, je uskraćena pomoć pri liječenju tabletom Avastin, nakon što su iz Odjela za zdravstvo odlučili da nema dovoljno dokaza koji pokazuju da će Avastin smanjiti tumore na mozgu. Dva tumora nije moguće operisati Lijek koji je hvaljen kao čudnovat protiv tumora je odobren 2011. godne, ali je izuzetno skup, pa dvije injekcije mjesečno, potrebne u Cunninghamovom slučaju, koštaju ukupno 53.000 dolara, a Britanski nacionalni zdravstveni servis nije uvjeren da će Avastin pomoći Glenu, prenosi američki portal Huffington Post.

Kada je Glenova porodica pokrenula kampanju prikupljanja sredstava, javio se Kenny Vickers koji do tada nije poznavao porodicu Cunningham. Vickers je prihvatio da pokrije sve troškove.

"Ja sam zaprepaštena i zadivljena, nisam vjerovala da još uvijek ima tako dobrih ljudi", rekla je Glenova partnerica Yasmin Malik, prenosi Daily Mail.