|

Illinois usvojio Rezoluciju o Srebrenici

Illinois usvojio Rezoluciju o Srebrenici
0
S
Sarajevo-x.com
9.2.2010. u 20:05
17
komentara
0

dijeljenja
Illinois usvojio Rezoluciju o Srebrenici
Članovi Administrativne komisije države Ilinois jednoglasno su usvojili Rezoluciju HR712 kojom se 11. juli proglašava Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici.
Usvojanjem Rezolucije o Srebrenici pozvani su svi građani Illinoisa da se zajednički zalažu za zaustavljanje ciklusa nasilja, te da se promovišu suživot među svim ljudima.

Također, 11. juli je proglašen Danom sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, a ta nedjelja je proglašena Nedjeljom Bosne i Hercegovine u Illinoisu.

Usvajanje Rezolucije pred državnim organima podržali su Ferid Sefer, član Upravnog odobora Bosanskoameričkog insituta za istraživanje genocida, sekretar Kongresa Bošnjaka i urednik elekronskog magazina "Chicagoraja" Ivica Jurišić, predsjednik bh. Kluba Samija Hajdarević Diab, te Emin Drnovsek Seferović.

"Ovo je historijski trenutak kada je u Illinoisu usvojena rezolucija o Danu sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, Vjerujem da mogućnost boljeg razumijevanja u Bosni i Hercegovini, ali i širom svijeta ovisi o spoznaji istine i pravde koji su i prvi koraci ka pomirenju. Također, to je i upozorenje za sve buduće generacije kako se ovakav zločin nikome više ne bi ponovio“, kazala je Sanja Seferović Drnovsek u svom obraćanju pred Administrativnom komisijom Illinoisa.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...