|

Ilić: EU i SAD moraju imati iste aršine za Daytonski sporazum i UN-ovu rezoluciju 1244

Ilić: EU i SAD moraju imati iste aršine za Daytonski sporazum i UN-ovu rezoluciju 1244
0
F
FENA
29.11.2007. u 16:28
0
komentara
0

dijeljenja
Ilić: EU i SAD moraju imati iste aršine za Daytonski sporazum i UN-ovu rezoluciju 1244
Ministar za infrastrukturu u Vladi Srbije Velimir Ilić smatra da Evropska unija i SAD moraju imati iste aršine kada je u pitanju primjena Daytonskog sporazuma u BiH i poštivanje UN-ove Rezolucije 1244 koja se odnosi na Kosovo.
Ilić je nakon razgovora s ministrom saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, tokom današnje posjete Beogradu kazao, da Republika Srpska i Srbija odolijevaju pokušajima kršenja Daytonskog sporazuma i Rezolucije 1244 i da je saradnja Republike Srpske i Srbije prvenstveno na privirednom planu veoma dobra.

„Republika Srpska i Srbija imaju isti cilj, a to je uspostavljanje što bolje saradnje na zajedničku dobrobit“, kazao je Ilić.

On je opomenuo međunarodnu zajednicu da treba da koristi iste kriterije prema svim učesnicima u važnim dokumentima za BiH i Rezoluciji koja se odnosi na Kosovo.

„Ako se krši povelja na Kosovu, isto to mora da se primjenjuje i u RS-u“, tvrdi Ilić.

Ilić i Čubrilović su danas razgovarali i o intenziviranju zajedničkih aktivnosti na osiguranju putnih komunikacija između Republike Srpske i Srbije koje imaju za cilj da osiguraju ravnomjeran razvoj privreda i RS-a i Srbije.

Naglasili su da je danas dogovoreno da se osim uvođenja svakodnevnih aviolinija na relaciji Banja Luka-Beograd uredi i drumski, željeznički i riječni saobraćaj.

Istakli su i da se Banja Luka i Srbija moraju povezati i autoputevima prema sjeveru i prema niškom autoputu.

Složili su se i da je neophodno intenzivirati riječni saobraćaj na Savi te naglasili da je u završnoj fazi izgradnja mosta kod Rače na Savi, što predstavlja „čep“ željezničkog saobraćaja.

Delegacija Vlade RS-a boravila je danas u Beogradu da bi zajedno s privrednicima iz RS-a razgovarala o mogućnostima intenziviranja privredne saradnje.

Čubrilović i ministar za porodicu, omladinu i sport Proko Dragosavljević danas su bili na VMA da bi se interesirali za zdravstveno stanje partijarha srpskog Pavla.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.