Svijet
0

IHT: Clinton vlastitom izbornom štabu posudila pet miliona dolara za kampanju

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Dnevnik International Herald Tribune piše da je senatorica Hillary Clinton nekoliko dana prije "super utorka" odlučila vlastitom izbornom štabu posuditi pet miliona dolara vlastitog novca kako bi se njezina kampanja mogla ravnomjerno nositi s kampanjom Baracka Obame koji je u januaru prikupio znatno više donacija.

Neki viši dužnosnici njezine kampanje dragovoljno su se odrekli vlastite zarade, pred odlučujuće izborne utrke u Teksasu, Ohaju i Pensilvaniji, piše u četvrtak International Herald Tribune.

Za to vrijeme senator iz Arizone John McCain, favorit u utrci za nominaciju Republikanske stranke, nastoji prevladati razlike koje ga dijele od konzervativnog krila vlastite stranke, nezadovoljnog činjenicom da će McCain vjerojatno ipak biti predsjednički kandidat na izborima u novembru.

Konzervativci McCaina smatraju previše liberalnim zbog njegovih stavova o poreznoj politici, imigraciji te finansiranju političkih kampanja.

"Nadam se da ćemo se u jednom trenutku koncentrirati na ono što nas povezuje, za dobro naše stranke i za dobro naše zemlje", rekao je u srijedu u svome obraćanju konzervativnim aktivistima John McCain.