Svijet
10

Identifikovane 103 od 129 žrtava napada u Parizu

Anadolija
(Foto: EPA)
Francuski premijer Manuel Valls saopćio je da su nadležni timovi identifikovali 103 od ukupno 129 ubijenih osoba u terorističkom napadu koji se u petak navečer desio u Parizu.

Šef francuske vlade danas je posjetio centar "Ecole Militaire" u kojem se preživjelim žrtvama terorističkog napada pruža psihološka pomoć. Valls je ovom prilikom poručio da Francuska mora biti jedinstvena u ovim teškim trenucima.

"U napadu je poginulo 129 osoba, od kojih smo do sada identifikovali 103. U toku je procedura identifikacije preostalih žrtava“, kazao je Valls.

Uporedo s tim, nadležne francuske institucije pregledaju i društvene mreže posredstvom kojih srodnici objavljuju fotografije i podatke osoba sa kojima nakon napada nisu mogli uspostaviti kontakt.

U Francuskoj je proglašeno vanredno stanje i trodnevna žalost nakon terorističkih napada u Parizu kojima je život izgubilo 129 osoba dok su 352 ranjene. Odgovornost za napade koji su se desili na nekoliko lokacija u gradu preuzela je teroristička organizacija IDIL.