{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ide na sud zbog uvrede suda

F
FENA
27.8.2008. u 15:18
0
1
Ide na sud zbog uvrede suda
0
Ide na sud zbog uvrede suda
Bivša glasnogovornica glavne tužiteljice Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) u Haagu morat će se pojaviti pred sudom zbog uvrede ovog suda jer je objavila povjerljive informacije o suđenju Slobodanu Miloševiću, saopćeno je u srijedu iz ICTY-a.
"Florence Hartmann je optužena da je u 2007. i 2008. godini objavila tekstove koji otkrivaju informacije što se odnose na povjerljive odluke Žalbenog vijeća u procesu Miloševiću", precizira se u saopćenju ICTY-a, prenosi AFP.

Sud "naređuje gonjenje Florence Hartmann zato što je otkrila informacije znajući da je prekršila sudski propis", navodi se u saopćenju.

Bivša francuska novinarka Le Mondea, koja je pokrivala ratove na Balkanu 90-tih godina, bila je savjetnica za Balkan i glasnogovornica bivše tužiteljice ICTY-a Carle Del Ponte od 2.000 do 2006.

Kada je napustila ICTY, objavila je 2007. godine knjigu "Mir i kazna: Tajni ratovi međunarodne politike i sudstva". Napisala je više članaka o Haškom sudu, naročito za francuski sedmičnik Paris-Mach.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: