{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ICTY razmotrio program Outreach

F
12.2.2009. u 19:03
0
0
ICTY razmotrio program Outreach
0
ICTY razmotrio program Outreach
Međunarodni sud je danas bio domaćin grupi zvaničnika pravosuđa Srbije koji su u posjeti kako bi razmotrili preporučene procedure i iskustva Outreach programa Međunarodnog suda i njegov rad na izgradnji kapaciteta nacionalnih sudova da na pravičan način vode postupke u predmetima za ratne zločine, saopćio je ICTY.
Predstavnici Nacionalnog savjeta Srbije za saradnju s ICTY-jem, Tužilaštva za ratne zločine, Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije, Okružnog suda u Beogradu i Pravosudnog centra za obuku i usavršavanje učestvovali su u jednodnevnom seminaru koji je omogućio Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Međunarodni sud je prvi razvio najširi i najraznovrsniji Outreach program od svih međunarodnih sudova. Outreach program, koji ove godine obilježava desetogodišnjicu postojanja, predvodi rad Međunarodnog suda na izgradnji kapaciteta nacionalnih pravosuđa u državama nastalim na području bivše Jugoslavije.

Međunarodni sud je postao uzor za druge međunarodne sudove u prenošenju praktičnih znanja, umijeća, dokaznog materijala i prosljeđivanju predmeta nacionalnim vlastima kako bi one nastavile ključnu misiju kojom se osigurava pravda i poštovanje vladavine prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: