{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


ICMP: Deseta regionalna konferencija umrežavanja o pitanjima nestalih osoba

F
15.10.2007. u 15:22
0
0
ICMP: Deseta regionalna konferencija umrežavanja o pitanjima nestalih osoba
0
ICMP: Deseta regionalna konferencija umrežavanja o pitanjima nestalih osoba
Međunarodna komisija za nestale osobe (ICMP) u saradnji s predstavnicima udruženja porodica nestalih osoba s teritorije bivše Jugoslavije organizuje desetu regionalnu konferenciju umrežavanja o pitanju nestalih osoba od 25. do 27. oktobra u Novom Vinodolskom - Hrvatska.
"Ovo okupljanje predstavlja godišnju priliku za sve učesnike procesa traganja za nestalim osobama da podijele iskustva i razgovaraju o načinima poboljšanja ovog procesa u budućnosti", saopćeno je u ponedjeljak iz ICMP-a.

Glavne teme ovogodišnjeg razgovora bit će regionalna saradnja na političkom nivou, ekshumacije, identifikacije i prava preživjelih članova porodica nestalih.

"Kako bi približili javnosti desetu konferenciju planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se obratiti članovi Odbora regionalne koordinacije udruženja porodica nestalih osoba s područja bivše Jugoslavije, u 12.30 sati 16. oktobra u prostorijama ICMP-a, Ali-pašina 45a, Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Od 1998. godine ICMP je organizovao seriju od devet regionalnih konferencija na kojima su se susreli članovi udruženja porodica nestalih osoba, predstavnici državnih institucija, relevantnih lokalnih i međunarodnih organizacija te stručnjaci iz ove oblasti da razmatraju zajedničke probleme i razrade zajedničke preporuke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: