{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iacub: Strauss-Kahn je pola čovjek pola svinja

S
22.2.2013. u 11:08
0
4
Iacub: Strauss-Kahn je pola čovjek pola svinja
0
Iacub: Strauss-Kahn je pola čovjek pola svinja
Argentinski pravnik Marcela Iacub, koja je bila u vezi sa bivšim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominiqueom Strauss-Kahnom u svojim memoarima opisuje ga kao "pola čovjeka -pola svinju".
Izvodi iz knjige pod nazivom "Belle et Bête", što se može prevesti dvojako "Ljepotica i zvijer" ili "Lijepa i glupa", objavljeni su u magazinu "Le Nouvel Observateur", uz ekskluzivni intervju sa Marcelom Iacub

Strauss-Kahn je u knjizi opisan kao "bezosjećajan, sebičan i opsjednut seksom, te umjetnik kanalizacije, poeta poniženja i prljavštine".

Međutim, ovo su samo neke od osobina o kojima govori Iacubova, koja je 2012. godine stupila u sedmomjesečnu vezu sa Strauss-Kahnom, samo godinu dana nakon što je optužen za seksualni napad na radnicu hotela u New Yorku.

"Imaš dugu listu seksualnih osvajanja, uglavnom vulgarnih i neprivlačnih žena. To je autentična i divna osobina istinske svinje, oblik velikodušnosti koju iskazuješ ženama spremnih da te imaju", navodi ona u stilu otvorenog pisma Strauss-Kahnu.

Iacubova je magazinu rekla da je razmatrala tri moguća motiva za početak veze sa Strauss-Kahnom u vrijeme kada je francuska štampa neprestano objavljivala optužbe da je učestvovao u orgijama i lancima prostitucije.

Kao prvi navela je da je željela da bude u poziciji da napiše knjigu, neku vrstu reportaže, a drugi motiv je da je vidjela sebe kao neku vrstu svetice koja je željela da ga spasi.

Ona je kao treći motiv navela to da je u to vrijeme bila veoma depresivna i da bi tako "egoističan, bezosjećajan čovjek, koji je povrijedio veliki broj ljudi, mogao da bude instrument njenog uništenja".

"U tom smislu iskoristila sam ga koliko i on mene", navodi Iacubova.

Strauss-Kahn je, reagujući na objavljene izvode knjige, napisao pismo uredniku "Le Nouvel Observateura"..

"Bez sumnje zgađen sam time što je žena spremna da zavede muškarca samo sa jednom namjerom - da bi napisala knjigu o tome. Da simulira ljubav radi finansijske dobiti, za prodaju njene priče medijima, koje je uvijek kritikovala. Međutim, zgađeniji sam `Nuvel observaterom`, listom koji očigledno brine zbog pada broja čitalaca, a sada shvatam i zašto", navodi Strauss-Kahn.

On je naglasio da je "ono što je nekad bio veliki francuski magazin ukaljano ovom gadnom pričom". Strauss-Kahn je najavio da će njegovi advokati razmotriti sve pravne načine za borbu protiv, kako je napisao, grozote.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: