{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
I u Louisiani mrtve ptice pale s neba

S
SRNA
5.1.2011. u 08:57
0
21
I u Louisiani mrtve ptice pale s neba
0
I u Louisiani mrtve ptice pale s neba
Foto: AP
I u američkoj državi Louisiana zabilježen je slučaj da je jato mrtih ptica palo s neba, nakon što se to desilo prvog dana nove godine u Arkansasu.
"Oko 500 mrtvih ptica palo je u mjestu Pointe Coupee. Ne zna se uzrok njihovog uginuća", izjavila je predstavnica za ribolov i faunu Louisiane Olvia Watkins.

Uzorci su poslani u laboratoriju u Missouriju i čekaju se rezultati.

Sličan fenomen dogodio se u novogodišnjoj noći u Arkanzasu. Na gradić Beebe u radijusu od dva kilometra palo je više od 4.000 mrtvih kosova poslije novogodišnjeg vatrometa.

Mrtvi kosovi padali su na krovove kuća, ulice, polja. Misterija je produbljena kada je u rijeci, 160 kilometara odatle, uočeno 80.000 do 100.000 mrtvih riba koje su plutale po površini vode.

Naučnici pokušavaju da otkriju uzrok - da li je to snažna oluja, vatromet ili nešto treće.

Dok se očekuju rezultati istrage, vlasti Arkansasa isključuju bilo kakvu odgovornost za pomor ptica i riba.Međutim, jedan od zvaničnika državne veterinarske službe George Badley smatra da je novogodišnji vatromet, najvjerovatnije, uzrok pomora ptica.

On smatra da su ptice letjele nisko kako bi izbjegle eksplozije i međusobno se sudarale ili udarale u objekte koji su im se našli na putu, pri čemu su zadobile fizičke povrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: