Michelle Obama o mužu
0

"I danas je isti čovjek u kojeg sam se zaljubila"

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Supruga Baracka Obame, kandidata za novog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država iz reda demokrata, Michelle Obama o svom mužu ima samo riječi hvale. Opisuje ga kao "nervoznog novopečenog tatu" kakav je bio i prije nego što je ušao u politiku.

"On je isti onaj čovjek koji je na ljeto prije tačno deset godina dovezao kući mene i našu bebu," priča brižna supruga preplavljena emocijama dok se prisjeća tog važnog momenta u životu svoje porodice.

44-godišnja Michelle za magazin People prisjetila se i perioda u kojem je njen muž nominovan za jednog od demokratskih predsjedničkih kandidata.

"Nakon svega što se dogodilo u zadnjih 19 mjeseci, vidite, Barack Obama kojeg poznajem danas je isti onaj čovjek u kojeg sam se prije 19 godina zaljubila," priznaje ona.

Njena porodica, majka Marian Robinson i prijateljica, glumica Kerry Washington oduševljeni su govorima Michelle Obame koja aktivno učestvuje u kampanji za promociju svog muža.

"Veoma sam uzbuđena zbog svega ovoga što joj se dešava," kaže Kerry. "To je totalno u njenom stilu i ljupkosti."

Uz nju su često i Obamina djeca, dvije kćerkice, sedmogodišnja Sasha i desetogodišnja Malia dok cijeli svijet nestrpljivo očekuje izbore i proglašenje nasljednika Georgea W. Busha na poziciji predsjednika SAD-a.