{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I Bosanac Edin Hrustanović u potrazi za otetom April Jones

3.10.2012. u 13:42
0
I Bosanac Edin Hrustanović u potrazi za otetom April Jones
0
April Jones iz velškog gradića Machynlleth oteta je kasno uvečer. Prema riječima policije, odvezena je u kombiju u nepoznatom pravcu. Stanovnici ovog grada uključili su se u potragu za petogodišnjom djevojčicom, među njima je i Bosanac Edin Hrustanović.
April Jones (Foto: AFP)
April Jones (Foto: AFP)

Policija iz ovog mjesta je pohvalila napore mještana u potrazi za djevojčicom. Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Hrustanović koji radi u gradskom vijeću i uposlenik je Kraljevskih zračnih snaga.

"Vidio sam detalje o nestanku April na Facebooku i pratio razvoj događaja na BBC-u. Ujutro sam dobio e-mail od Gradskog vijeća u kojem se navodi da policija traži volontere koji bi pomogli u traženju djevojčice. Prijavio sam se bez razmišljanja", kaže Hrustanović za BBC.

Ovaj 35-godišnjak je i sam otac dovipogodišnje djevojčice i krenuo je u potragu od gradskog centra prema okolnim brdima.

"Ja sam iz Bosne i tamo sam preživio rat. Bio sam prevodilac za UN i NATO tokom rata tako da dobro znam vrijednost nečijeg života. Osjetio sam da moram biti ovdje i pomoći. To je moja dužnost", kaže Hrustanović.

Glasnogovornik jedne od službi koja je uključena u potragu zahvaljuje svim volonterima koji su dali podršku u potrazi, ali i moli ih da ovakve stvari prepuste iskusnim osobama i timovima koji su treninari za traženje nestalih osoba.

"Ljudi trebaju znati da je ovo ruralni predio i da su uslovi za potragu veoma ograničeni. Vrijeme jučer nije bilo baš pogodno za potragu, vjerujem da neće biti ni danas. Gradić je pod vodom i nema potrebe da rizikujemo dodatne živote. Osim što su policajaci i članovi timova za potragu u opasnosti, mnogo smo zabrinuti i za veliki broj građana koji su krenuli u potragu za April", kazao je Supt John.

Policija je jučer uhapsila 46-godišnjeg Marka Bridgera za kojeg se sumnja da je povezan sa otmicom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: