{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


I Bosanac Edin Hrustanović u potrazi za otetom April Jones

3.10.2012. u 13:42
0
I Bosanac Edin Hrustanović u potrazi za otetom April Jones
0
April Jones iz velškog gradića Machynlleth oteta je kasno uvečer. Prema riječima policije, odvezena je u kombiju u nepoznatom pravcu. Stanovnici ovog grada uključili su se u potragu za petogodišnjom djevojčicom, među njima je i Bosanac Edin Hrustanović.
April Jones (Foto: AFP)
April Jones (Foto: AFP)

Policija iz ovog mjesta je pohvalila napore mještana u potrazi za djevojčicom. Među desecima volontera koji traže April po okolnim šumama je i Hrustanović koji radi u gradskom vijeću i uposlenik je Kraljevskih zračnih snaga.

"Vidio sam detalje o nestanku April na Facebooku i pratio razvoj događaja na BBC-u. Ujutro sam dobio e-mail od Gradskog vijeća u kojem se navodi da policija traži volontere koji bi pomogli u traženju djevojčice. Prijavio sam se bez razmišljanja", kaže Hrustanović za BBC.

Ovaj 35-godišnjak je i sam otac dovipogodišnje djevojčice i krenuo je u potragu od gradskog centra prema okolnim brdima.

"Ja sam iz Bosne i tamo sam preživio rat. Bio sam prevodilac za UN i NATO tokom rata tako da dobro znam vrijednost nečijeg života. Osjetio sam da moram biti ovdje i pomoći. To je moja dužnost", kaže Hrustanović.

Glasnogovornik jedne od službi koja je uključena u potragu zahvaljuje svim volonterima koji su dali podršku u potrazi, ali i moli ih da ovakve stvari prepuste iskusnim osobama i timovima koji su treninari za traženje nestalih osoba.

"Ljudi trebaju znati da je ovo ruralni predio i da su uslovi za potragu veoma ograničeni. Vrijeme jučer nije bilo baš pogodno za potragu, vjerujem da neće biti ni danas. Gradić je pod vodom i nema potrebe da rizikujemo dodatne živote. Osim što su policajaci i članovi timova za potragu u opasnosti, mnogo smo zabrinuti i za veliki broj građana koji su krenuli u potragu za April", kazao je Supt John.

Policija je jučer uhapsila 46-godišnjeg Marka Bridgera za kojeg se sumnja da je povezan sa otmicom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: